Каква е истината зад „оставката” на ръководството на ДСБ Благоевград?

ТОП НОВИНИ

Днес, медиите в Благоевград, една през друга се надпреварваха, за да публикуват „сензационната” новина, че ръководството на ДСБ Благоевград е подало колективна оставка с основен мотив – несъгласие с някои политики на партията, уронване на принципите на демократичност и плурализъм, нарушения на Устава и незачитане на легитимността на общинското ръководство.

Действително истината е коренно различна от това, което твърдят самоотлъчилите се.

По наша информация през днешния ден е трябвало да се проведе отчетно – изборно събрание на ДСБ Благоевград, инициирано от 35 човека, отговарящо на устава на партията.За подалите оставка било ясно, че на несъстоялото се събрание е щяло да бъде взето важно решение, свързано с бъдещето на ДСБ Благоевград, а именно избор на ново ръководство.

Изходът за ръководството бил един – да изпрати писмо, в което гръмко да обяви, че подава оставка, защото видиш ли не били съгласни с някои политики на партията и не били считани като легитимно общинско ръководство.

Детайлите и любопитните подробности около „оставката” на ръководството на ДСБ Благоевград не свършват дотук. Оказва се, че същите трябвало да направят отчет – какво е свършено от тях на изборите. Уви, такъв едва ли имаше как да бъде съставен, след като същото това ръководство по време на предизборната кампания работеше за човек на „Да, България”. А всъщност за ДСБ Благоевград постигането на по-добър резултат било изключително важно, защото си били поставили за цел да спечелят не едно, а две депутатски места.

Членове на ДСБ Благоевград разкриват и още един интересен детайл – напусналото ръководство трябвало да направи отчет пред съпартийците си на едни 10 000 лв., които са им били дадени от централата на ДСБ, но „потънали”, без никой да ги разбере къде са изхарчени.

За финал ще завършим с това, че председателят на ДСБ Благоевград д-р Виктория Каракостова има партийна книжка, но останалите членове на ДСБ не знаели.Фактите показват, че ръководството, състоящо се от председател д-р Виктория Каракостова, заместниците Калоян Ханджийски и арх. Катя Симеонова и членове Елена Димитрова, арх. Насю Саргалиев, Валери Иванов и Румен Коюмджиев, са били не легитимни и нямат представен протокол от отчетно – изборно събрание, на което единствено присъствали другари на Калоян Ханджийски, които си избрал ръководство.

Това, което най-много шокирало останалите членове на ДСБ Благоевград е, че д-р Каракостова била член на Българската комунистическа партия (БКП). 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *