Три срещи с полицията е провело ръководството на „Пирин“ преди мача с „Левски“

СПОРТ

Ръководството на ОФК Пирин (Благоевград) даде пресконференция, посветена на организацията на срещата от 21-я кръг на Първа лига с отбора на Левски в събота, 17 февруари.

В нея участие взеха управителят на клуба Петър Занев и административният консултант Велислав Елезов, които в последните няколко дни проведоха общо три срещи с представители на ОД на МВР Благоевград във връзка с организацията на въпросния двубой.

Акценти от изявленията на ръководството на ОФК Пирин по време на днешната пресконференция:

  • Бройката отпуснати билети за гостуващия сектор възлиза на 16% от общия капацитет на стадион „Христо Ботев“. По регламент клубът домакин е длъжен да предостави не по-малко от 10% от общия капацитет на стадиона, на който се провежда срещата.
  • Мачът ще се охранява от над 150 служители на ОДМВР-Благоевград и „Жандармерия“.
  • Всички 850 билета за привържениците на „Левски“, които се продаваха само в София, са изчерпани. Не се предвижда да бъдат пуснати за продажба допълнителни билети.
  • Достъп на журналисти до стадиона ще става само с представянето на журналистическа карта.
  • Условията за продажба на билети и цялостната организация на срещата са изцяло подчинени на сигурността на зрителите и е съобразена със специфичната инфраструктура на стадион „Христо Ботев“, която не позволява отделяне на привържениците на двата отбора.
  • ОФК Пирин апелира за стриктното спазване на условията за продажба на билети и спазването на обществения ред, както на стадиона, така и на територията около него.
  • Нека съботният двубой се превърне във футболен празник за малки и големи и да бъде демонстрирано възможно най-красивото лице на футболната игра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *