В община Белица започна акция „Да изчистим река Места заедно”

БЕЛИЦА РЕГИОН

Кметът на Община Белица Радослав Ревански иницира почистване на река „Места“ под мотото: „Да изчистим река Места заедно”, на 29.03.2022г. /вторник/ от 9:00 часа.

На 29 март – да обединим усилията си за почистване на брега и водите на река Места от многобройните пластмасови отпадъци получени вследствие на голямото наводнение. Зоните за почистване се избират въз основа на подробен анализ на начина, по който теченията и географските особености на реката предизвикват натрупване на отпадъци от пластмасови изделия в определени участъци.

Дейностите на инициативата са насочени в следните основни посоки: Повишаване на знанията и информираността на хората, свързани с намаляване на отпадъците; Увеличаване на почистените площи в общината; Мотивиране на по-голям брой хора за участие в акциите за почистване.

Каним всички, които желаят да се присъединят и да бъдат част от инициативата ни. Чували и ръкавици ще се раздават на 29.03.2022г. от 8:30 часа пред сградата на община Белица и по Кметствата в населените места.

Сборен пункт пред Пречиствателната станция за отпадъчни води –с. Г. Краище. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от работници на „Мусала-2004“ЕООД-гр.Белица до РДНО-Разлог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *