Днес времето ще бъде предимно облачно

България ВРЕМЕ ЛЮБОПИТНО

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца. Вечерта ще започне да се повишава.

Днес времето в страната ще бъде предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, значителни главно в Рило-Родопската област. Вечерта валежите ще започнат за отслабват и спират. В източната половина на страната ще духа силен южен вятър, в западната – слаб до умерен, след обяд ще отслабва. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 12° и 17°, в София – около 12°.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1700 метра – от дъжд. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад; след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 29 мин. и залязва в 17 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 10 ч. и 25 мин. Луната в София изгрява в 9 ч. и 1 мин. и залязва в 21 ч. и 13 мин. Фаза на луната: два дни след новолуние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *