Общински съвет най-вероятно ще подкрепи д-р Димитър Димитров за временен управител на МБАЛ – Благоевград

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

На редовното заседание на Общински съвет Благоевград, насрочено за 26 януари от 09.30 часа в зала „22-ри Септември“, местните парламентаристи ще трябва да гласуват и упълномощят своя представител в МБАЛ – Благоевград как да гласува в предстоящото извънредно общо събрание на Съвета на директорите в благоевградската болница.

На своята редовна пресконференция председателят на Общински съвет Радослав Тасков каза, че най-вероятно представителя на местния парламент ще подкрепи направеното предложение от министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков, който в писмо издига кандидатурата на д-р Димитър Георгиев Димитров. Той ще седне в директорския стол до провеждането на конкурс по реда на член 21, алинея 1 от Закона за публичните предприятия.

Припомняме, че промяната се налага след кончината на дългогодишния директор на лечебното заведение д-р Огнян Митев.

По време на пресконференцията стана ясно още, че предстои стартиране на процедура за избора на нов обществен посредник на Община Благоевград. Радослав Тасков коментира, че при стриктна работа от страна на временната комисия за избора, Благоевград може да има нов обществен посредник още през месец март. Той уточни, че за успешно избран ще се счита онзи кандидат, който успее да получи подкрепата от поне 28 общински съветника, като обясни, че гласуването е тайно.

На утрешното заседание местните парламентаристи ще трябва да разгледат 44 точки, една от които касае отчет за дейността на Общински съвет в периода 1 юли 2023 – 31 декември 2023 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *