ГЕРБ и СДС се обединяват в Общински съвет Благоевград

България ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД

Групите на ГЕРБ и СДС в Общински съвет Благоевград се обединяват в обща група, съобщи на пресконференция областният координатор на ГЕРБ и евродепутатът Андрей Новаков. Той обясни, че целта на това обединение е да могат да постигнат повече за по-доброто бъдеще на Благоевград.

Новаков заяви, че са провели редица разговори, както с представителите на СДС, така и с други общински съветници. По думите му обединението ще доведе до по-ползотворна работа, а основната цел е да се работи за привличане на инвеститори и подобряване стандарта на живот на благоевградчани.

„Благодарен съм на Мария, че се съгласи да работим заедно. Признателен съм и за всичко, което прави като общински съветник. Със СДС имаме припокриване на теми и позиции по повечето въпроси, това е и причината да се обединим. С това обединение групата на ГЕРБ – СДС ще се изравни с тази на колегите от листата на Г-н Тасков, който аз много уважавам. Тук искам да сложа точка на всички спекулации – това не е насочено към г-н Тасков. Нито се борим да сваляме някой, нито да издигаме някой или да сме опозиция. Правим го, защото така ще сме по-силни и по-ясно ще може да заявим гласи си, когато това е важно за Благоевград“, подчерта Новаков.

Той добави, че общинските съветници на ГЕРБ и на СДС са хора с богат опит, които работят и искат да работят за Благоевград. От думите му стана ясно, че новата група ще има двама съ-председатели, като тя ще се сформира още преди следващото заседание на Общински съвет.

Председателят на СДС – Благоевград Мария Гошева от своя страна каза, че с това обединение отварят нова страница в отношенията си с ГЕРБ, която ще е базирана на уважение, равнопоставеност и визия за Благоевград.
„По този начин ще бъдем по-силни и ще може да отстояваме позицията на демократичните сили в Благоевград, на нашите избиратели, за да може градът ни да процъфтява и да се развива“, отбеляза тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *