В Украйна: Дизелът по 2.20 лв., олиото – 2.80 лв.

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА

Украйна е във война, но с по-ниски цени на основни стоки в сравнение с България. Доходите на украинците, до преди месец, значително надвишаваха тези на средностатистическия българин. Първоначално имаше дефицит на горива, но той вече е компенсиран.

„До началото на войната беше по-скъпо. Сега е малко по-евтино и приемливо. Що се отнася до бензина. Дизелът и газа са по-скъпи“, споделиха местни жители по Нова ТВ. 

Високата, според украинците, цена на дизела, се формира поради факта, че военната техника използва този вид гориво. Над 37 гривни струва дизеловото гориво, което прави 1,25 долара, или 2.20 лева.

„Цената е нормална и търпима. Зареждам бензин за тази Жигула. Преди време цената му беше висока, но сега е добра“, коментират още жителите. 

Правим проверка и масовите супермаркети. Първо за цената на олиото и хляба. Тази жена пазарува от по-висок ценови клас основни продукти.

„Нормални цени. Добри цени, както си бяха така и останаха. На олиото е около 68 гривни.  А хляб? Аз купувам хляб от 30 гривни, но има по 20, 17 гривни. Цената е без промяна“, казват още те. 

Олио може да се намери и на цена от 46 гривни, което е около 2.80 лева. Хлябът е от 60 стотинки до лев и шейсет. Този стандарт се запазва при всички продукти от потребителската кошница./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *