Грипът отстъпва, двойно намаляха болните в Благоевград 

ТОП НОВИНИ

Грипната вълна в община Благоевград започва да отстъпва. Случаите на остри респираторни инфекции към вчерашна дата са намалели   почти двойно.

„В края на работната седмица броят на заразените е 317 на 10 000 население, а в понеделник бяха 603 на 10 000. Няма завишение на болните ученици, броят на отсъстващите е 20%. Ако тенденцията на понижаване на заболеваемостта продължи, в понеделник или вторник може да издам заповед за отмяна на обявената епидемична обстановка в община Благоевград”, заяви за „Струма“ директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

Той добави, че няма смъртни случаи след заразяване с щама на грип А „Камбоджа“. Припомняме, че най-много бяха болните сред децата, но с ограничителните мерки, които бяха въведени и затоплянето на времето, разпространението на грипа бе пресечено.

Докато не бъде официално отменена грипната епидемия в Благоевград, остава в сила  забраната на плановите операции в лечебните заведения, провеждането на детски и женски консултации, профилактичните прегледи, както и извършването на плановите имунизации и реимунизации при деца./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *