Българка уби брутално мъжа си в САЩ

СВЯТ

Българката Иванка Колева е арестувана за бруталното убийство на съпруга си, също българин, в американския град Гилбърт, щата Аризона. Тя го намушква, застрелва, а накрая го опакова в стреч и го скрива под семейното ложе, съобщи местната телевизия Arizona Family, цитирана от „Фокус“.

Полицията в Гилбърт поясни, че около 16:00ч. в сряда, 22 ноември, служители са изпратени на проверка в дом на Аспен уей, близо до булевардите Гваделупа и Рекер. Когато пристигнали, вътре намерили мъртъв мъж, идентифициран по-късно като 49-годишния Стефан Колев. В докладите за ареста служителите на реда отбелязват, че са намерили Колев с признаци на разлагане, след като е бил увит в найлон и скрит под легло. Нараняванията на Колев включват огнестрелни рани и пробождане в областта на слабините. На местопрестъплението детективите отбелязват „очевидни усилия за почистване на местопрестъплението“. По стената е имало пръски кръв, а на вратата на спалнята са се виждали дупки от куршуми.

Силно редактирани съдебни документи, получени от медията, показват как детективите са свързали 51-годишната Иванка Колева с престъплението. В документите се посочва, че Колева се е обадила на семеен приятел дни по-рано, за да каже, че съпругът й е „напуснал семейството им“ и че има нужда от помощ, за да се грижи за децата си, 21-годишен син и 14-годишно момиче. Видеонаблюдението обаче показва, че Колев е бил жив само часове преди това. Съобщава се, че след това Колева се е настанила в няколко стаи в Hilton Garden Inn в Темпе.

Според документите, на следващия ден, след като не е видял майка си известно време, тийнейджърът казал на сестра си, че майка му е казала да не ходи в къщата без полиция. След това в понеделник, 20 ноември следобед, Колева е хоспитализирана в резултат от катастрофа. Твърди се, че в болницата тя е направила „самоубийствени“ изявления. Същата вечер някой я докладва като изчезнало лице, което се е „държало истерично“ и е в неадекватно състояние.

Детективите откриват пистолет, закупен от оръжеен магазин в Темпе по-рано през месеца, в колата на Колева, която е в автоморга след катастрофата. Колева е арестувана в понеделник в болница в Чандлър по обвинения в убийство втора степен. Тя е задържана срещу гаранция от 1 милион долара.

/труд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *