Прекратиха договорите на пом. ректора Н. Тахов и на ръководителя на отдел „Европейски проекти“ в ЮЗУ проф. П. Миланов

ТОП НОВИНИ

Досегашният ръководител на отдел “ Европейски проекти“ в ЮЗУ – Благоевград проф. Петър Миланов е с прекратен срочен трудов договор. От началото на тази седмица 72-г. професор вече не е част от академичната общност и не се води на работа в ЮЗУ „Н. Рилски“.П. Миланов.


Самият проф. Миланов идва в благоевградския университет от Българската академия на науките, където е бил секретар и зам. директор на Института по математика и информатика. През 2000 г. става доцент, а 12 години по-късно – професор в професионално направление „Математика“ /изследване на операциите и математическо моделиране в биологичните нау-ки/. Дълги години проф. Миланов бе преподавател в катедра „Информатика“ в ЮЗУ, а от 2008 г. изпълнява и длъжността експерт и ръководител на отдел „Европейски проекти“.Пом. ректорът застана пред микрофона, благодари на колегите си, а те го изпратиха с аплодисменти.


С прекратен срочен договор е и помощник-ректорът на ЮЗУ Николай Тахов, който работи в ЮЗУ от 1995 година. За разлика от проф. Миланов, който не се появи на проведеното в петък Общо събрание на служителите и администрацията, Н. Тахов дойде в аулата. Той застана пред микрофона и благодари на колегите си за съвместната работа, като им пожела здраве и весели празници. След краткото изявление досегашният пом. ректор си тръгна, като бе изпратен с аплодисменти.

/struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *