„Златните“ шахматистки на родна земя: Това е един споделен успех

СПОРТ

Постигнахме тези успехи без държавно финансиране, заяви Антоанета Стефанова

„Златните“ момичета на българския шахмат кацнаха на родна земя след триумфа в понеделник вечер. Българският национален отбор по шахмат за жени спечели златните медали на Европейското първенство, което се проведе в Будва, Черна гора.

„Това е един споделен успех. Благодаря на Българската спортна шахматна федерация и всички, които повярваха в нас. Постигнахме тези успехи без държавно финансиране. Благодаря на тези, които направиха нашия успех възможен”, заяви треньорът Антоанета Стефанова.

По думите ѝ всяка титла е важна. Тя изрази радост, че тази победа е на целия отбор. „Тези прекрасни момичета имат цялото бъдеще пред себе си. Аз съм сигурна, че те ще донесат още много медали на България”, добави още тя.

„За мен е една изключителна радост и чест, за нас е чест да сме водени от Антоанета, защото всяка една от нас е израснала с мечтата да играе рамо до рамо с нея. Ние постигнахме един уникален успех“, бяха думите на Виктория Радева.

Припомняме, че на първенството на Стария континент в Будва Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева постигнаха най-големия успех в историята на националния тим за жени, след като завършиха с 16 мач-точки след седем победи, две равенства и нито една загуба и изпревариха с една точка втория Азербайджан.
 /нова бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *