Калин Стоянов: Недопустимо е политически лидер да се меси в МВР, както го направи Кирил Петков

ТОП НОВИНИ

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е имало опит за намеса в работата на МВР от страна на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, само че Стоянов не е допуснал това.

„Благодаря на премиера, който вчерашният ден потвърди, че лидер на политическа партия е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустмо политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Кирил Петков. Не приемам да се издават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното, включително и полицаи“, каза Стоянов.

Той заяви, че в нито една европейска държава няма практика след протести, подобни на този в четвертък, и много по-тежки масови безредици, да хвърчи оставката на вътрешния министър.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е съгласен на 100% с премиера Николай Денков за необходимостта от обстоен анализ на случаите на полицейско насилие по време на протеста в четвъртък. Не е съгласено, обаче, единичните случаи на насилие да се поставят под общ знаменател с работата на МВР.

„За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: не толерилам и не приемам никакви форми на насилия – както връху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие по време на протеста в четвертък – дали полицай или грлаждани, ще понесе своята отговорност. В това никой не трябва да се съмнява“, каза той.

Стоянов допълни, че е разпоредил вътрешни проверки и мерки за предотвратяване на случаите на насилие.

Съгласен е на 100% с премиера Денков, че е необходим обстоен анализ на случаите на насилие по време на протеста. Не е съгласен, обаче, работата на МВР да се поставя под общ знаменател с единиците, които са превишили правомощията си.

„Затова поздравявам колегите, които си свършиха работата. Префектно се справихте! „, каза Калин Стоянов

Гледайте на живо “ във Фейсбук:

/бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *