ИЗВЪНРЕДНО: ПП-ДБ искат оставката на вътрешния министър заради безредиците в София

ТОП НОВИНИ

„Продължаваме промяната – Демократична България“ иска отставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде репортер на „Фокус“.

„Ясно се обявяваме за оставката първо на Боби Михайлов, също така на Калин Стоянов„, заяви Кирил Петков.

„Това, което всички видяхме, е недопустимо, не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност“, категоричен бе той.

„Цялата българска общественост видя проявената жестокост от определени служители на МВР. От оперативна гледна точка това означава, че не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазването на обществения ред и затова трябва да се носи политическа отговорност. Парламентарната група е единодушна в това отношение. Настояваме пред министър-председателя да бъде поискана оставката на вътрешния министър“, каза още ген. Атанасов.

На въпрос трябва ли да бъде търсена отговорност от новоизбрания кмет на София Васил ТерзиевХристо Иванов отговори така: „Кога кметът на София е поел отговорност за всички протести? Кметът няма реални правомощия. Всичко това се прави в консултации с МВР. Основната отговорност е на МВР. Подобно поведение на българските полицаи е недопустимо“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *