Времето днес

България ВРЕМЕ ЛЮБОПИТНО

Атмосферното налягане ще се понижи и през деня ще е значително по-ниско от средното за месеца. Привечер ще започне да се повишава.

Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който северно от планините ще се проявява като фьон, поривите на вятъра ще достигат 20-25 m/s. През по-голямата част от деня облачността ще е значителна и на много места ще има валежи от дъжд, в планинските райони от Западна България – значителни по количество. Максималните температури все още ще са високи, предимно между 14° и 19°, в София – около 15°. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, най-късно в Източна България, ще започне да нахлува студен въздух. Привечер облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Над планините облачността ще е значителна, ще има валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще бъде ветровито със силен, по-високите и открити части – бурен и поривист вятър от запад-югозапад. Привечер валежите ще спрат и облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и след обяд с валежи от дъжд. Ще духа до умерен южен вятър, до вечерта ще се ориентира от запад-югозапад и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е от 11° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 13 мин. и залязва в 17 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 53 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 59 мин. и залязва в 16 ч. и 5 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *