Младост и опитност – ето кои са новите 41 общински съветника в Благоевград

ТОП НОВИНИ

Вече са ясни имената на новите съветници, които ще станат част от Общински съвет Благоевград (мандат 2023 – 2027 г.). Това, което прави впечатление е, че в новия местен парламент ще видим много нови лица, но и такива, които са с доказан управленски опит и са били част от Общински съвет в годините назад.

МК „ВМРО -БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ безспорно е тазгодишния победител в местните избори, тъй като успя да спечели доверието на най-много гласоподаватели и в местния парламент групата на коалицията ще има 6 общински съветника. Това са: Радослав Тасков, дългогодишен председател на Общински съвет Благоевград и водач на листа на победителите в тези избори; Анна Николва – Мазурска, Вангел Тодоров; Кристина Стойчева, Петър Андонов Славка Гелишева.

ПП ГЕРБ ще има четирима общински съветника, а именно: Ана Георгиева, Антоанета Богданова, Давид Петров и д-р Калоян Калоянов, който бе водач на листата.

ДПС също успяха да се преборят за четири мандата. От квотата на партията в местния парламент влизат: Ибраим Зайденов, Крум Крумов, Мартина Траянова и Милена Бунцева.

И ПП Движение „Гергьовден“ е с четирима общински съветника – Гергана Муртова, Димитрина Петрова, Ивайло Червилов и Мартин Хърсовски.

Съюз на свободните демократи в местния парламент ще бъде представляван от: Благоевест Стоицов, Георги Иванов и Олег Георгиев.

Трима общински съвтника ще имат и от Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ – Ваня Кромбоа, Василиса Валеова и Методи Байкушев, чието име като общински съветник за сега е под въпрос, тъй като в неделя той се изправя на баложат срещу Илко Стоянов и ще се бори за кметското място.

ПП СВОБОДА също ще бъде представлявана от трима общински съветника. Това са Ана Стойчева, Валери Манов и Захарин Ханджийски.

От БСП ЗА БЪЛГАРИЯ успяха да се преборят само за две места в Общински съвет Благоевград – Веселин Христов и Николай Бошкилов.

СДС също са с двама общински съветника – Мария Гошева и Мирослав Чолев.

ЛЕВИЦАТА! ще бъде представлявана от Албина Анева и Иван Станчев.

ПП ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ влиза в Общински съвет Благоевград с Георги Бежански и Христо Михалков.

ЗЕМЕДЕЛСКИ СЪЮЗ „АЛЕКСАНДЪР СТАМБОЛИЙСКИ“ също има двама общински съветника – Васил Миладинов и Димитър Урдев.

Само по един представител в местния парламент ще имат: ПРЯКА ДЕМОКРЕЦИЯ, ИТН, Партия на Зелените и ПП Движение Напред България. А ето и имената на техните избраници – Кирил Ваклинов, Георги Евтимов, Соня Ставрева и Георги Корчев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *