Резил в Петрич! Кандидати за кметове и общински съветници нахълтаха в залата, където се събират изборните книжа и сътвориха невиждан екшън

ПЕТРИЧ РЕГИОН

 Снощи, при  започване работа на ОИК Петрич по приемане, проверка  и предаване на протоколите на СИК и останалите изборни книжа и материали   в залата влязоха лица, които не се легитимираха и не носеха отличителни  знаци, но някои от тях са  служебно известни на ОИК  като кандидати за общински съветници и кметове. Лицата се доближиха непосредствено до пунктовете за приемане на протоколите и започнаха да заснемат с телефони предаването на протоколите и изборните книжа, без да спазват разпоредбата на член 446 а от Изборния кодекс и без да спазват изискванията за защита на личните данни., съобщават от ОИК. 

Бяха предупредени от членове на ОИК Петрич и от служители  на Информационно обслужване АД, че не желаят да бъдат заснемани и пречат на работата. Лицата се смесиха с членовете на СИК предаващи изборните книжа и протоколи, и имаха пряк досег с изборните материали, което е недопустимо. Започнаха да се конфронтират с членове на ОИК. Председателят на ОИК им указа място на което да застанат така, че да не пречат на работата на комисията и от което имат пряка видимост към пунктовете за приемане на изборните книжа. Лицата отказаха да изпълнят това разпореждане.

Започнаха да се придвижват из цялата зала и да застават зад гърба на членовете на ОИК. Кандидатът за кмет на Община Петрич издигнат от ПП СБОР Стоян Николов Руйков физически попречи на Петьо Георгиев Костадинов-член на ОИК да заеме мястото си и да започне да приема изборни книжа.   

      В помещението за приемане на изборните книжа няма охрана и представители на МВР.

      Всичко това попречи  на работата на ОИК, и прави невъзможно нормалното приемане, проверка  и предаване на протоколите на СИК и останалите книжа и материали.

 Поради което ОИК Петрич  отстрани  всички присъстващи  лица от залата на Общинска администрация Петрич, с изключение на служителите на ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ АД, членовете на секционните избирателни комисии, упълномощените служители от Общинска администрация Петрич, приемащи изборните материали.

Не допусна  в залата кандидати за общински съветници и кметовете, застъпници, представители на партии, коалиции и инициативни комитети, по време на приемане, проверка  и предаване на протоколите на СИК и останалите изборни книжа и материали .

Намиращите се в залата лица, в която се извършва приемане, проверката  и предаването на протоколите на СИК и останалите изборни книжа и материали , бяха  изведени., съобщават от комисията. 

/struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *