Битката за Благоевград започна, всички секции в областта отвориха врати

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ТОП НОВИНИ

Изборният ден в област Благоевград започна в спокойна обстановка. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден.

Служителите на ОДМВР-Благоевград са поели охраната на 552 секции на територията на областта. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg, както и на денонощните телефонни линии в ОДМВР-Благоевград: тел. 073/ 867 323, 073/ 867 566, 073/ 867 434 и мейл odc.blagoevgrad@mvr.bg.

Създадена е организация и звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР-Благоевград ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения за изгубени/откраднати/повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *