МК „ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)” ще работи за създаване на Държавно спортно училище и Кризисен център за жертви на домашно насилие в Благоевград

ТОП НОВИНИ

Радослав Тасков, водач на листата на МК „ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“: Нашата листа е съставена от хора, които си държат на думата и това е нещото, което за мен е основното и което ни обединява

Г-н Тасков, Вие сте водач на листата на МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ какво е нещото, което обедини коалицията?

Събра ни това, че всички ние искаме да има работещ общински съвет, който да се води единствено от интересите на гражданите. В последния мандат на местния парламент ясно се видя, че липсва политическа отговорност, липсва идентификация на хората, които участват в местния орган на самоуправление, какъвто е Общински съвет. Липсва това, че в Общински съвет идеите и каузите, които се защитават, като че ли остават неясни и скрити за гражданите. Затова създадохме тази листа от 33-ма кандидати за общински съветници, в която се знае кой кой е. В листата има политически представители, има доказали се професионалисти, експерти и общественици. Тъй като няма как да изброим всички, ще спомена само част от тях. Вангел Тодоров е млад мъж, който има много идеи за бъдещето на Благоевград. Той е областен координатор на ВМРО-БНД и председател на общинското ръководство на ВМРО-БНД – Благоевград, сътрудник на член на Европейския парламент, голям родолюбец и патриот.


Д-р Ваня Алексиева, която е сред представителите на БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ, е доказан експерт в областта на образованието и социалните дейности и познава добре проблемите на тези два сектора.


В нашата листа са и хора като Петър Михтарски – почетен гражданин на Благоевград, легендарен български футболист. На него ще разчитаме много в сферата на спорта, защото той е от тези среди и добре познава проблемите, които вълнуват спортната общност.


Адвокат Мария Георгиева е юрист с дългогодишна практика, със солиден административен и управленски опит. Тя е председател на Адвокатска колегия – Благоевград. Основател и ръководител е на „Център за безплатно правно консултиране“ на лица в неравностойно положение. През последните години работи много активно в посока оказване на помощ на жени, станали жертва на домашно насилие.


В листата ни има и хора, които имат богат управленски опит като Йордан Андонов, който е избиран за народен представител, бил е и общински съветник. Неговият опит в сферата на местното самоуправление и в работата с държавните институции ще бъде безценен за следващия Общински съвет, тъй като познава механизмите и ще ни съдейства за реализирането на приоритетите, включени в нашата програма.


Злата Ризова също има безценен опит като общински съветник. Доказала е, че знае как да отстоява принципите си и винаги да работи в името на Благоевград.
Теодор Тошев, който също е в нашата листа, е адвокат и дългогодишен юрист на Общински съвет. Познава добре всички закони, наредби и нормативни актове, които касаят работата на местния парламент. Притежава експертиза, която е особено необходима за правилното функциониране на Общински съвет.


Развитието на културата също е сред нашите приоритети, като тук ще разчитаме много на актьора от Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград Теодор Куков.


За моя голяма радост в листата намериха място и много млади хора с добро образование и възпитание. Това са хора, които са решили да живеят в Благоевград, тук да създадат семейства и да се развиват тук. Такива са Петър Андонов, Кристина Стойчева, Даниел Велев, Симеон Кетипов, Димитър Хайдушки, Кристина Дерменджиева…


Всъщност всеки един от 33-ма колеги от листата би бил добър съветник и не случайно листата на МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ е определяна като най-силната. Вярвам, че нашата листа ще има най-голямо представителство в следващия Общински съвет.

Какви са приоритетите на МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“?

Нашите приоритети за мандат 2023 – 2027 година обхващат широк кръг от теми и проблеми, които могат да бъдат решени и това значително ще подобри качеството на живот в Община Благоевград. Сред тях са задължителните, без които няма как да дадем онзи живителен импулс, от който Благоевград спешно се нуждае – изграждане на Индустриална зона и създаване на добре платена трудова заетост, подобряване на общинската инфраструктура, осигуряване на по-голяма сигурност на гражданите.


Като говорим за инфраструктура трябва да обърнем много сериозно внимание в частта ВиК. Нашите наблюдения са, че Благоевград спешно се нуждае от нов воден цикъл, така че да бъдат обхванати всички съществуващи водопроводни и канализационни тръби и да сложим край на ежедневните аварии, разкопаване и месеци кал.


Основен наш приоритет е създаването на Спортно училище в Благоевград. Това е една дългогодишна мечта на много хора в Благоевград и региона. Имаме концепцията, имаме и хората, които познават механизмите как действително в града ни може да бъде разкрито такова Държавно спортно училище. Ползите са много, нямам да изброявам всичките. Само ще кажа, че ще бъдат разкрити над 50 нови работни места. Най-важното е, че това ще даде възможност на младите хора да търсят професионална реализация чрез спорта. Това ще даде и уникалната възможност на Благоевград да затвърди името си като образователен и спортен център, от който са излезли не един и двама велики спортисти, дали много на спорта в България и по света.


Друг основен наш приоритет е разкриването на Кризисен център за жертви на домашно насилие. Темата, за съжаление, е особено актуална в наши дни. Виждаме, че проблемът придобива чудовищни размери, а в целия регион все още няма място, където жертвите да получат както нужната закрила, така и подкрепа и съдействие от юристи, психолози, медици.


Предстои много работа за бъдещите общински съветници. Ние сме с твърдото намерение всичко в нашата програма да бъде изпълнено, тъй като там няма идеи, които да не могат да се реализират чрез инвестиционната програма на Община Благоевград.

Защо хората трябва да подкрепя МК „ВМРО – БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“ с № 69 в интегралната бюлетина?

Очаквам хората да ни подкрепят преди всичко, защото ни познават. Знаят кои сме, знаят качествата ни, познават и слабостите ни. Самият аз съм в политиката повече от 20 години и смело мога да кажа, че за това време натрупах толкова опит, че няма проблем, за който да не мога да намеря решение.


Нашата листа е съставена от хора, които си държат на думата и това е нещото, което за мен е основното и което ни обединява. Имаме експертизата, имаме желанието, имаме и опита. Убеден съм, че можем да постигнем всичко, което сме си поставили като цел. С номер 69 Благоевград ще бъде в сигурни ръце!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *