Федерацията спря правата на Антъни Иванов за три години

СПОРТ

На състезателя е наложена и парична глоба

Управителният съвет на Българската федерация по плувни спортове взе единодушно решение за спиране на състезателните права на състезателя на ПСК “Черно море” Варна Антъни Иванов за срок от три години. Наложена му е и парична глоба в размер на 2000 лв.

Причина за санкцията са серия медийни изяви на Иванов, в които, чрез „неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопингов център“, казват от Федерация.

„Решението на УС е взето и в съблюдаване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат поведение, съобразено с общоприетите принципи на почтеност, лоялност и отговорност. Те трябва да уважават правилата, достойнството и ценностите на всеки човек. Недопустимо от състезателите е използването на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клевети, в т. ч. и в средствата за масова информация, социалните мрежи и други комуникационни и информационни технологии“, пише още в решението на БФПС.

Източник:БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *