С малка разлика в офертите 4 местни фирми си поделят охраната на парковете и социалните жилища в Благоевград

ТОП НОВИНИ

Четири благоевградски фирми най-вероятно ще си поделят охраната на парковете и на социалните жилища в областния център на Пиринско. Това става ясно от отворените вчера ценови оферти на дружествата, участващи в процедурата за избор на нови гардове.

Както „Струма“ писа, заради многократни констатации за неизпълнение градоначалникът прекрати предсрочно договорите за охрана на общински обекти, сключени от предшественика му Р. Томов с пернишката фирма „Саламандър-АСО“ ООД. Открита бе процедура за договаряне без предварително обявяване, на която бяха поканени да участват 4 благоевградски охранителни дружества.

За охрана с физическо присъствие на Старите гробища и парк „Даме Груев“ най-ниска е ценовата оферта на „Волт-Н“ ЕООД на Николай Вълков – 31 644 лв. без ДДС. Предложението на конкурентите му „Е и О Секюрити“ ЕООД на Емил Георгиев е 31 860 лв., а на „Алфа-груп секюрити“ ООД, управлявано от Росен Туталов – 31 788 лв.

Красимир Алексиев с фирмата си „С.И.А. Секюрити“ ЕООД е предложил най-изгодна цена за охрана на зоопарка и парк Бачиново – 47 628 лв. Предложението на конкурента „Волт-Н“ ЕООД е 47 844 лв.

„Е и О Секюрити“ ЕООД е с финансово най-изгодна оферта за охрана на социалните жилища и Новите гробища – 47 520 лв. Претенденти за поръчката са още „С.И.А. Секюрити“ ЕООД и „Алфа-груп секюрити“ ООД, чиито оферти са еднакви – 47 790 лв.

Последната позиция за охрана на мемориален комплекс Кръста и парк Еленово най-вероятно ще се даде на  „Алфа-груп секюрити“ ООД, чието предложение е 47 520 лв., а на конкурентите от „Е и О Секюрити“ ЕООД – 47 790 лв.

Договорите ще се сключат от кмета за обявения срок от 9 месеца, след като назначената от него комисия разгледа офертите на участниците и излезе със становище за най-изгодните за общинската хазна.

Припомняме, че договорите на пернишката „Саламандър-АСО“ ООД бяха за 3 г., единият на стойност 514 895,62 лв. с ДДС за физическа охрана, другият – за охрана със със сигнално-охранителни устройства (СОТ) на общински обекти за 122 400 лв. с ДДС./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.