Борисов за протестите: Не е толкова страшно, просто некоалиционните ни партньори не са свикнали

ТОП НОВИНИ

Има и решения, има и много бързи фактически действия, които да се направят. Като се започне от контрола на това, което влиза в България, ако трябва, да се назначат 100-200-300 и повече хора във фитосанитарния контрол. Учудвам се, че и премиерът и министърът на земеделието продължават да не се срещат с протетсиращите, да не решават въпроса и той да ескалира. София е свикнала, с месеци стоеше затворен Орлов мост. Некоалиционните ни партньори не са свикнали с това. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. 

Умолявам ги, след като сме натиснали копчетата да станат министри, да се срещнат с хората и да решат проблемите. Ако има законодателна нужда, ние сме насреща, отбеляза Борисов. 

Всичко се решава с диалог, в интерес на бранша, на индустрията. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят. Това е огромен апарат, който стои и чака НС да вземе решение. Всичко, което е станало положително и добро е станало с диалог. Между индустрия, производители. Има доза истина в това, което казва и Денков, добави лидерът на ГЕРБ

Росен Костурков: В голяма степен протестите на земеделците са с политически мотиви

Относно кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, Борисов коментира: „Когато решим ще направим представяне в централната на партията и ще обявим кандидата си за кмет“.

По думите му все още няма готов текст за коалиционно споразумение между ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *