Репортерска проверка: Може ли да се купи райски газ, въпреки забраната за продажба

ТОП НОВИНИ

Три кутии с 10 капсули струват 24 лв.

Въпреки забраната на депутатите за употребата на райски газ, такъв все още се продава у нас. Екип на NOVA успя да си купи капсули с райски газ без никакъв проблем. Цената на три кутии с 10 капсули във всяка е общо 24 лв. Освен от магазина, райски газ без да ни искат лична карта можем да си купим и онлайн. Цената за 1 бутилка е 60 лв. Оказва се, че цените са намалени по случай първия учебен ден.

Употребата на райски газ е повсеместна, а щетите може да са необратими, обяснява бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков.

„Райският газ преди години беше широко разпространен за анестезиологични нужди. Последните години той абсолютно излезе от употреба. Прилагането на какъвто и да е тип медикамент,който променя психичното състояние на човека е неприемливо”, заяви той.

Деца дишат райски газ в центъра на Русе (ВИДЕО)

По думите му при по-високо дозиране на райския газ и промяна в съзнанието може да се получат трайни физически увреждания.

„Когато човек започне да употребява психоактивни субстанции,обичайно увеличава броя им с годините. Това показва опита ни”, каза още Ненков. Дали държавата ще успее да спре безконтролното продаване на райски газ на непълнолетни и да спази собствения си закон, предстои да разберем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *