Започва новата учебна година у нас

ТОП НОВИНИ

Малко над 57 хил. деца ще прекрачат прага на училището за първи път днес.

От тях близо 60 000 са първокласниците. Общо 70 520 учители ще работят с учениците. Зад граница в 43 държави 30 000 български деца ще се учат в 398 неделни училища и в 2 български държавни училища.

747 училища са ремонтирани през лятото в страната ни.

Продължава дигитализацията на учебния процес. „Всички учебници до 7 клас са дигитализирани за първия учебен ден. Част от тях дори ще бъдат с виртуална реалност“, съобщи премиерът на предварителен брифинг.

Очаква се до всяко училище да има патрул на полицията днес, който да следи за сигурността по време на празника.

В седмиците преди 15 септември бяха пребоядисани голяма част от пешеходните пътеки в близост до училища. Направен беше и мониторинг на светофарните уредби, изкуствените препятствия и състоянието на осветлението.

От Министерството на труда и социалната политика отпуска еднократна помощ за всички ученици от 1,2,3,4 и 8 клас. Това са близо 166 хил. деца. Помощите са по 300 лева, разделени са на две. Първата част се получава през първия срок, а втората в началото на първия срок, ако децата продължават образователната си дейност.

Редица училища днес обявиха инициативи в подкрепа на Царево заради щетите от наводнението. Децата бяха призовани да не носят цветя на първия учебен ден, а да оставят парична сума в специална кутия.

/фокус

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *