ГЕРБ обявят кандидатите си за кметове до дни

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА ТОП НОВИНИ

Около 15 септември ще имаме готовност да говорим за кандидатите ни за кметове. Ако ме питате за Бургас специално си е Димитър Николов„, това обяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Второто име за предстоящите местни избори, което той посочи, беше това на настоящия кмет на Община Поморие Иван Алексиев. 

В града Борисов пристигна, за да разгледа новата Национална онкологична болница „Дева Мария“, чието изграждане започна през 2021 година. Проектът се реализира от собственика на Университетската многопрофилна болница „Дева Мария“ – Семир Абумелих, който разкри, че стойността му е над 73 млн. лева. Новата болница ще се разполага на 12 000 квадратни метра разгъната застроена площ и ще бъде свързана с топла връзка на пет нива с досега съществуващата болница „Дева Мария“.

Борисов се появи изненадващо в Бургас и разкри как Алексей Петров е помогнал за създаването на кабинета

„Наша основна цел е да намалим потока на български пациенти към Турция, Германия и други държави. Разполагаме с най-добрите български лекари, включително и такива, които работят в чужбина“, каза Абумелих, който представи на Борисов основните части на новото лечебно заведение. 

Пред журналисти Бойко Борисов каза, че болницата разполага с един от общо четирите в Европа най-модерни апарати за лечение на онкологично болни пациенти. „Много важно е това, че успяваме да върнем българските специалисти от чужбина отново в България. Това е голяма работа, защото много семейства… ето сега в момента сестра ми е болна от рак, са поразени от този бич на нашето съвремие“, каза Бойко Борисов

От болницата посочиха, че официалното откриване  е планирано за 8 септември тази година. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *