Внушителен инициативен комитет издига кандидатурата на Николай Шушков

ТОП НОВИНИ

Внушителен инициативен комитет, с председател Лазар Причкапов, бивш кмет на Община Благоевград в периода 2002 – 2007 година, издига Николай Шушков за кандидат-кмет на Благоевград.

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството и бивш областен управител на Благоевград обяви, че решението да се кандидатира за кмет на родния си град е било трудно и ясно осъзнава отговорността от решението си, която ще носи както по време на предизборната кампания, така и ако получи доверието на благоевградските избиратели.

Инициативният комитет, който го подкрепя е съставен от общественици, политици, бизнесмени, лекари, педагози, представители на културната общност в Благоевград и други. Сред членовете му са генерал Любен Петров, инж. Захари Донев, Мая Нешкова, Иван Чапов, Здравка Чимева, Валери Яков, Елисавета Каменичка, инж. Емил Костадинов.

Николай Шушков обясни, че смята да води позитивна кампания с ясно изразени управленски приоритети, които да спомогнат за развитието на Благоевград.

Кратка биографична справка:

Николай Шушков е родом от Благоевград. Женен. Има три деца. Бил е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, както и областен управител на областта с административен център Благоевград. Два пъти е бил заместник-кмет на община Благоевград, дълги години е работил в Агенция „Митници“.

Притежава опит и професионални умения, придобити от работа му в областта на международния транспорт и логистика. Бил е ръководител на Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – „ТПА“ София“ ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна.

Снимка: БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *