Радев каза „Стига!“, управляващите се противопоставиха

ТОП НОВИНИ

Конфликтът между президента и управляващите се задълбочи. Румен Радев ги обвини, че се опитват „да заграбят“ още власт заради искането да бъде отстранен главният секретар на МВР след убийството на Алексей Петров.

Когато държавата е слаба, мафията е силна. сегашното управление беше заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. Каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията? Какви ангажименти са поемани и какви високи постове в държавата са му обещавани“, посочи Радев.

В отговор от ГЕРБ обвиниха Румен Радев в лицемерие, а ПП – ДБ – във властови амбиции и че се стреми да запази контрола си върху службите за сигурност.

„За пореден път президентът демонстрира загриженост за запазване на влиянието си в службите, вместо загриженост за реалните проблеми на хората.  Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него Главен секретар на МВР да се справи с криминалната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на гражданите е по-важна от Вашите властови амбиции и запазване на пълен контрол над службите за сигурност“, посочиха от ПП-ДБ.

Демокрация не може да се защитава с лицемерие, нито държавност може да се пази с разделение и с постоянно вдигнат юмрук“, заявиха от ГЕРБ.

От Шипка президентът се обяви в защита на 3 март като национален празник и заговори за „народно движение“, което няма да допусне смяната му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *