Проговори момичето, убило най-добрата си приятелка: Половин час я гледах как агонизира

БАЛАКАНИТЕ СВЯТ

Младата жена, която уби най-добрата си приятелка в Румъния в изблик на ярост, призна пред разследващите как е извършила чудовищното деяние. 18-годишната Лоредана заяви, че в продължение на 30 минути я е гледала как припада и не й е позволила да крещи за помощ, пише вестник “Адевърул”.

Всичко започнало с тривиален спор, който прераснал в ужасно престъпление, отбелязва медията, предава БТА. 

„Имах спор с Алина относно прибирането й, тъй като знаех, че иска да напусне хотела. В момент на гняв, когато тя ми отговори уклончиво, започнах да треперя. Взех ножа, който беше на един рафт и първо се поколебах, но след това я намушках във врата. Не исках да я убивам, но имах момент, в който си изпуснах нервите. След като я намушках, от устата й потече кръв и тя хриптеше от направената с ножа рана. Опитах да й запуша устата, за да не се чува в другите стаи. Мина около половин час, докато умря, като през това време ме одраска по ръката и врата и дори по гърба“, казва Лоредана, цитирана от сайта Зиаре.

След убийството слага тялото на жертвата в куфар, слиза от хотела с асансьора и вика такси. Таксиметровият шофьор забелязва, че има синини по лицето и врата. Казва, че ги получила при инцидент на работа. 

“Когато стигнахме, ми помогна да сваля куфара от багажника, ме попита какво има вътре, защото много тежи. Отговорих, че имам дрехи и пособия за училище. Шофьорът на таксито ми повярва и си тръгна. За пътуването му дадох 200 леи, въпреки че реалната стойност на курса беше 20 леи”, спомня си Лоредана. 

Тийнейджърка уби с нож най-добрата си приятелка

Остава на място още няколко минути, оглежда се дали има камери или хора, които да я видят и тъй като няма никой, се приближава до първата пейка и оставя тялото на Елена под нея. Взима си куфара и тръгва към хотела, в който е отседнала.

Около 10:00 часа отива на работа в хотел “Нарцис”. Докато е на смяна, около 15:00 ч. идва полицейски екип и я отвежда за разпит. Първоначално я питат откъде има наранявания. Лоредана казва, че е паднала, но по-късно си признава престъплението.

“Видях по филмите, че ако признаеш за извършеното престъпление, получаваш намалена присъда“, споделя тийнейнджърката.

Междувременно майката на момичето направи първо изявление и коментира, че не може да си обясни какво се е случило между двете момичета, които са приятелки от детството и са израснали заедно. Жената е шокирана от хладнокръвното убийство, извършено от дъщеря й. Тя заявява, че е говорила с нея в деня на престъплението и твърди, че дъщеря й разказала, че Алина е паднала по стълбите и не помни нищо за престъплението.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *