26-годишна родилка от Сандански почина в реанимация на МБАЛ- Благоевград 10 дни след раждането!

ТОП НОВИНИ

Обяснението на медиците- постъпи с тежка инфекция на бъбреците .

26-годишна родилка от Сандански почина в реанимация на МБАЛ Благоевград 10 дни след раждането на второто си дете. Младата жена родила здраво момченце и незабавно е преведена в най-тежкото болнично отделение с тежка инфекция, интубирана е и 10 дни лекарите се борили за живота и, пише  Struma.com.

Случаят бързо се разнесе и скандализира обществеността, която е силно чувствителна по темата, тъй като това е поредната родилка, починала при мистериозни обстоятелства в местното здравно заведение.

Обяснението по случая, което дават медиците, е че жената от Сандански е постъпила в болница с висока температура в недобро здравословно състояние. Имала тежка инфекция на бъбреците. Започнала родова дейност и тя е транспортирана в областния център Благоевград от Сандански. Незабавно е направено секцио, без всякакви усложнения, извадено е здраво бебе, малко над 3 килограма и майката веднага  е преведена в реанимация, заради инфекцията, с която е приета  в болницата.

Докато е лекувана в реанимация е викан столичен консултант, състоянието и не позволявало да бъде транспортирана в София. Това твърдят лекарите, описвайки причината за смъртта на младата жена  като отричат, раждането да е в основата на фаталния и край. Близките на починалата ежедневно били в болницата и знаели, че тя е постъпила с инфекция в родилно отделение, затова и нямали претенции към здравното заведение, казват медиците. Това е обяснението им за случилото се. 

Възможно е това да е истината, но обществото не вярва и настръхна след поредната смърт на млада жена, настъпила след раждане в благоевградската болница. Припомняме, че  преди година в родилно  издъхна 29- годишна жена от квартал „Еленово“, почина и бебето и. Живота си загуби друга родилка, за която казаха, че причината за смъртта и е ковид.

Пак в родилно, наскоро,  избухна скандал със счупено краче на бебе от Симитли и се оказа, че виновникът е в отделението. Какво се случва в местната болница?!…

Днес се очаква малкият Йоан, загубил майка си, да бъде изписан.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *