Близнаците от Цалапица остават постоянно в ареста, протестите не секват

ТОП НОВИНИ

Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец Рангел Бизюрев, най- тежката възможна мярка – постоянно задържане под стража.

Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. „Има опасност те да извършат друго престъпление с по висока степен на обществена опасност“, мотивира се още съдът.

Преди да се произнесат магистратите близнаците заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършеното и че са били приятели с убития Димитър Малинов.

Над 30 роднини, близки и приятели на убития 24-годишен Димитър Малинов се събраха на протест пред Съдебната палата в Пловдив час преди заседанието. 

Те издигнаха плакати Справедливост за Димитър и поискаха ефективни присъди за братята близнаци Валентин и Борислав Динкова, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец Рангел Бизюрев.

Протестиращите не са съгласни с повдигнатото обвинение срещу близнаците, защото според тях те не са помагачи, а съучастници в убийството и заслужават доживотни присъди.

Майката на убития Атанаска Бакалова призова: „Не пет години, доживотен затвор и за тези младежи“.

Протест в Цалапица ще има и тази вечер, а според майката на убития Атанаска Бакалова – утре пред РУ Стамболийски. Очаква се в знак на недовлство те да блокират пътища. Хората настояват близнаците да бъдат привлечени като съучастници в престъплението. 

Още няма информация за издирвания за убийството с европейска заповед за арест Рангел Бизюрев, който дни след жестокото престъпление е напуснал страната с предварително закупен самолетен билет. /бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *