Задържаха още двама, съпричастни към убийството на Димитър от Цалапица

България

Установени са двама мъже, които са спомогнали Р.Б., извършил убийството на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица, да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. 

Установено е, че малко след убийството двете лица са извършили действия по укриване на трупа на Малинов. Предвид това, с постановление от 31 юли Окръжната прокуратура в Пловдив е разделила материали в друго досъдебно производство за извършено престъпление – лично укривателство, което е било изпратено по компетентност на Районна прокуратура, посочват от обвинението. 

Днес окръжният прокурор на град Пловдив Ваня Христева, ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив и наблюдаващият прокурор се срещнаха с близките на Димитър Малинов и ги увериха, че по делото се извършват активни действия по разследването в спешен порядък с цел в максимално кратък срок да бъде установена фактологията по случая, посочват още от прокуратурата. Окръжният прокурор Ваня Христева напомни, че за установяването на обвиняемия Р.Б. е била изготвена европейска заповед за арест и същата е изпратена за изпълнение на компетентните власти.

Жители на Цалапица излязоха на протест заради жестокото убийство на Димитър

Действията по разследването продължават.

Тази сутрин жители на с. Цалапица излязоха на протест с искания за справедливост, адекватни и навременни мерки, яснота и прозрачност от страна на отговорните институции. Протестиращи изразиха мнение, че има и други лица, съпричастни към деянието.
Според тях в разследването е имало забавяне и не са взети навременни мерки, с които престъплението е можело да бъде предотвратено. Те заявиха, че ще излизат на протести, докато получат отговори, и настояват за справедливи наказания за извършителя и замесените. 

Смъртта на 24-годишния мъж е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *