Идентифициран е мъжът, намушкал българина в Скопие, но се укрива

ТОП НОВИНИ

Идентифицирано е лицето, заподозряно като пряко отговорно за причиняването на тежката телесна повреда на българския гражданин, но все още не е задържано и се издирва. Това е съобщила прокуратурата в Скопие, предава MaxFax.

Същевременно в наказателния съд е внесено предложение за определяне на обезпечителни мерки срещу четирима лица, за които е образувано производство за участие в инцидента в търговски център „Чаирчанка“, при който пострада футболния фен от България, цитира БТА. 

„Има основателни предположения, че лица на възраст от 28 до 32 години са участвали в физическа саморазправа с фенове на ПФК „Левски“, с което е извършено престъпление – насилие.

Отчитайки всички обстоятелства около събитието, до което се стигна, когато българските фенове с два автомобила преминаха в близост до търговски център „Чаирчанка“ и първо влязоха в словесен спор с минувачи и граждани, след което спряха автомобилите и излязоха от тях, след което словесният спор прерасна във физическа саморазправа с група граждани, излезли от околните сгради, прокурорът предложи няколко обезпечителни мерки на заподозрените: задължение за периодично явяване на длъжностно лице, временно отнемане на документи за пътуване, както и забрана за посещение на определено място – спортни мачове“, са заявили от прокуратурата.

Прокуратурата продължава да предприема действия по обезпечаване на доказателства за пълното изясняване на събитието, се допълва в съобщението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *