Задържаха софиянец, участвал в международна група от педофили

България СВЯТ

Антимафиоти задържаха участник в международна престъпна група, създаваща и разпространяваща материали със сексуална експлоатация на деца, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция е проведена на 17 март от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП, под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В хода на действията е задържан 43-годишен мъж от София – член на международна организирана престъпна група, създаваща и разпространяваща в глобалната мрежа материали със сексуална експлоатация на деца на възраст от 2 месеца до 13 години. От дома му са иззети веществени доказателства за осъществяваната от него престъпна дейност.

Участниците в групата използвали специална криптирана P2P комуникационна платформа, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография. Целта била максимално да затруднят правоприлагащите органи, възпрепятствайки проследяването и установяването им.

Столичанинът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под ръководството на СРП./БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *