Специализирана полицейска операция с участието на няколко институции се провежда на АМ „Струма“ в района на Благоевград

ТОП НОВИНИ

Специализирана полицейска операция (СПО) с участието на няколко институции се провежда при 88 километър на автомагистрала „Струма“ в района на Благоевград. Специализираната полицейска операция е по метода „Шорокообхватен контрол“ и е съвместна със служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ и Агенция „Пътна инфраструктура“, каза пред журналисти ст. инспектор Георги Бучков – началник група „Организация на движението, пътен контрол и превантивна дейност“ в сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград, предава БТА.

Съвместните проверки на няколко институции ще продължат до обяд. Те са чст от утвърден график от Главна дирекция „Национална полиция“ и изготвена заповед на директора на ОДМВР – Благоевград ст. комисар Георги Кандев. 

Всяка институция ще проверява съгласно нейните компетенции, акцията обхваща целия трафик – тежкотоварен и на леки автомобили, както и автобуси. Всеобхватната проверка ще следи за всичко, заложено в Закона за движение по пътищата, каза още ст. инспектор Георги Бучков. 

Целта на проверката, както на всички подобни операции, е да намалим пътнотранспортните произшествия, както и да има широк отзвук в обществото, посочи още ст. инспектор Георги Бучков. Най-честите нарушения, установени при подобни проверки, са неизползване на обезопасителен колан, ползване на телефон по време на шофиране, както и констатиране на претоварвания на товарни автомобили. Анализ на днешната операция се очаква в следобедните часове. 

За БТА ст. инспектор Георги Бучков коментира, че към момента най-тежкият участък в областта е пътя между Благоевград и Симитли, където е въведена временна организация на движението през почти целия участък. 

//сн:архив БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *