Борисов за визита на Зеленски у нас: Ще е добър знак и признание!

България ПОЛИТИКА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че посещение на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас би било много добър знак за демократичната общност в България.

„Признание за всичко, което България прави през последните месеци. Ако има такава визита, разбира се, че ще се видим с него“, уточни той.

От МС не потвърждават информацията за предстоящо посещение на Володимир Зеленски в България

Спопед него има обаче две теми, които много го притесняват: „Каховка може да няма поражения, но проблемите с АЕЦ „Запорожие“, които излязоха от разговора между Зеленски и Макрон – това е най-голямата ядрена мощност и ядрена бомба в Европа. Световната общност трябва да гарантира, че тази най-голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба“.

Заменената от ГЕРБ вчера лидерска среща с ППДБ, Борисов коментира: 

„По принцип лидерските срещи не са фиксирани. Те могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е необходимо. Вчерашния ден имаше няколко важни решения, които трябваше да се вземат, и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната комуникация, за да се проведат комисията по енергетика, комисията по отбрана – да вземат необходимите решения относно декларацията за подкрепа на Украйна за членството ѝ в НАТО, декларация за ВСС да не избират главен прокурор в този състав и др. Днес ще се видим. Това са работни срещи“, обясни лидерът на ГЕРБ.

По думите на Борисов, лидерската среща е насрочена за 10 часа днес, но това не били срещи, от които непременно ще произлизат новини.

/бнр, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *