Радев връща служебни министри като свои секретари на “Дондуков” 2

България ПОЛИТИКА

Част от служебните министри на Румен Радев ще се върнат като секретари и съветници на “Дондуков” 2.

Хората, за които президентът трябва да търси работа обаче, са повече от свободните постове, стана ясно вчера. Затова и официално все още никой не е отново назначен към администрацията на държавния глава, е видно от сайта му. За това е необходим указ.

Почти сигурно е обаче, че служебният премиер Гълъб Донев ще се върне отново като секретар по социална политика и демография, пише 24 часа.

Преди да стане министър на отбраната в двата служебни кабинета “Донев”, Димитър Стоянов бе дясна ръка на Радев на “Дондуков” 2 като главен секретар на институцията. В момента обаче изпълняваща длъжността е Цвета Тимева и се очаква тя да остане на този пост. Затова Стоянов може да се върне като секретар по сигурността. Той изпълняваше неофициално и функцията шеф на кабинета на президента, след като преди 2 г. Радев уволни Калоян Методиев, който впоследствие стана шеф на кабинета на Корнелия Нинова, докато тя бе министър на икономиката в правителството на Кирил Петков. И до днес постът шеф на кабинета на Радев продължава да е вакантен.

Служебният министър на транспорта Христо Алексиев също ще се върне на “Дондуков” 2, за да съветва Румен Радев.

Кабинетът отряза Радев от срещата на върха на НАТО

Очаква се и говорителят на служебното правителство Антон Кутев да се върне отново като президентски секретар по парламентарните въпроси.

В момента Радев води разговори с хората си, за да сглоби цялостната картинка с оглед и на предстоящите местни избори наесен. Той трябва да намери работа на поне още трима от служебните министри, разкриха запознати.

Очаква се бившият МВР шеф Иван Демерджиев да се впусне в кметската битка за Пловдив. Колегите му Крум Зарков и Явор Гечев обаче нямат такива намерения, а президентът иска да останат в екипа му, затова трябва да измисли като какви.

За бившия правосъден министър Зарков се заговори, че може да смени Емилия Друмева като секретар по правни въпроси, тъй като ѝ предстояло пенсиониране.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *