Президентът и премиерът участват в конференция на НСОРБ в Пампорово

ТОП НОВИНИ

Президентът Румен Радев и премиерът Николай Денков ще вземат участие днес в курорта Пампорово в конференция на Националното сдружение на общините в Република България.

Символични домакини на форума са кметовете на общините Смолян, Чепеларе и Златоград – Николай Мелемов, Боран Хаджиев и Мирослав Янчев.

Националното сдружение на общините в Република България организира Заключителна конференция за общински мандат 2019 – 2023 г., която ще се проведе  днес и утре в  Пампорово. Във форума са поканени да участват всички кметове на общини и председатели на общински съвети в страната.

Програмата на разискванията е свързана с оценка на успехите, препятствията и поуките за местната власт и поглед към новите предизвикателства във времена на глобална трансформация.

В деловата част на форума са потвърдили участие президентът на Румен Радев и министър-председателят Николай Денков. Поканени са представители на централната власт и международни партньори на НСОРБ.

Във втория работен ден на конференцията ще участва Генералният секретар на Съюза на общините в Република Турция, за да представи съвместните усилия на държавата и местната власт за възстановяване на засегнатите от унищожителното земетресение райони.

В сесията ще участва и кметът на гръцкия град Козани Лазарос Малоутаса, за да сподели със своите български колеги препятствията по трудния път към създаване на „умна община“ и ползите от активното внедряване на иновации в публичната среда.

В дните на форума ще се проведе и 16-ото издание на изложението „Общинско ЕКСПО“, организирано от „НСОРБ-Актив“. Водещи компании ще представят решения, технологии, продукти и дейност, свързани с работата на общините.

/бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *