Областните управители на Пловдив, Монтана, Видин, Пазарджик и Софийска област хвърлиха оставка

България

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев тази сутрин подаде оставка от поста със заявление до Министерски съвет.

В него са изложени и мотивите: 

„Когато през миналата година бях поканен от служебното правителство да поема поста, приех, за да помогна на Майка България да премине успешно през труден период на политическа криза. С назначаването на редовно правителство считам своя дълг към родината за изпълнен.

За да дам възможност да бъде назначен човек, който има необходимите умения и е готов да следва политиката на партиите, които са ви назначили, заявявам желанието си, в съответствие с чл. 29, ал. 3 от Закон за администрацията, да бъда освободен от заеманата длъжност възможно най-бързо“.

Софийска област

Областният управител на Софийска област Радослав Стойчев подаде заявление за освобождаване, съобщиха от управата.

Стойчев обясни, че е изпълнил ангажиментите си към служебното правителство с премиер Гълъб Донев, участвайки в организацията на изборите за народни представители на 2 април 2023г., които на територията на най-голямата област в България са преминали без инциденти.

Гълъб Донев: Освободих зам.-министрите, защото такава е практиката, няма саботаж

От 6 юни има ново избрано коалиционно правителство и политическата отговорност се носи само от това правителство и назначените от него хора, се казва още в мотивите на Стойчев.

Монтана

Днес, 12.06.2023 година в 09.30 часа , областният управител на област Монтана инж. Валери Димитров и заместник областният управител д-р Кирил Делев депозираха своите оставки.

Своето решение представиха и пред състава на Областната администрация .

Димитров е магистър по специалността „Национална полиция“ от ВВОУ „Васил Левски“ в гр. Велико Търново.

От 1993 г. до 2015 г. е работил в системата на МВР, като е заемал различни длъжности, включително и директор на Областната дирекция на МВР – Монтана. Бил е областен управител на Област Монтана и в периода май 2021 г. – януари 2022 г.

Пазарджик

„Моля на първото за тази седмица заседание на Министерски съвет да внесете и приемете оставката ми като областен управител на област с административен център град Пазарджик.

Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес.

За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам , че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип.

Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече – диаметрално противоположни са”, пише в мотивите си Трендафил Величков.

„Считам, че е невъзможно да продължа да изпълнявам задълженията си по закон, като член и ръководител на политически кабинет, провеждащ държавната политика в областта, в изпълнение на поставени стратегически цели и приоритети от програмата на председателствания от Вас Министерски съвет.

Редно е да натоварите с тази задача човек, близък до Вашата идеология и споделящ Вашите възгледи” казва още той.

Видин

„Като областен управител в мандата на служебния кабинет с министър-председател Гълъб Донев, изпълнявах отговорно и добросъвестно задълженията си в интерес на гражданите на област Видин и спазвайки законите на Република България.

Надявам се следващият Областен управител на област Видин да работи за просперитета на Видинска област, съблюдавайки законите на страната, при зачитане на реда и нормите на правовата държава“, се казва в заявлението на Огнян Асенов. /новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *