Десетки пликове с дрога удариха от ГДБОП

България

Голямо количество наркотични вещества са иззети при операции от служители на ГДБОП, съобщиха от МВР.

На 19 май, в рамките на съвместна операция на няколко български гранични контролно- пропускателни пункта, на ГКПП „Видин-Дунав мост“ служители на ГДБОП и Агенция „Митници“ предприели щателна проверка на български камион, управляван от 51-годишен турски гражданин.

В рамките на извършения контрол са иззети 123 кг марихуана и 275 г хашиш. Последвало задържането на шофьора и образуване на досъдебно производство за престъпление по чл. 242, ал. 2.

От началото на месец април антимафиотите са работили и по водена в ГДБОП преписка за организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на наркотични вещества по направлението Кралство Испания – ФР Германия – Кралство Нидерландия – Р България. Тогава е постъпила оперативна информация, че групата подготвя товарна композиция с тайник за транспорт на дрога.

С цел проверка на информацията, товарната композиция е регистрирана в ШИС. На 11 май е засечено влизането ѝ в страната на ГКПП- Оряхово, отклонена е за щателна митническа проверка по разпореждане на служител от ГДБОП и при инспекцията е установено наличието на близо 140 кг марихуана.

Шофьорът и композицията са задържани, работата по образуваното по случая  досъдебно производство продължава,  материалите са докладвани на Окръжна прокуратура Враца.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *