Силни експлозии разтърсиха Киев тази нощ (ВИДЕО)

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Силни експлозии е имало късно снощи в западните предградия на Киев. В столицата на Украйна е в сила 35-часов полицейски час. Руската артилерия и бойни самолети продължават да нанасят удари по различни украински градове. През нощта са били задействани сирените в град Лвов, в западната част на Украйна, която досега оставаше встрани от бойните действия. Преди два дни военна база извън града, недалеч от полската граница, беше ударена с руски ракети. Загинаха най-малко 35 украински войници.

В поредно видеообръщение президентът Володимир Зеленски каза, че мирните преговори с Русия започват да „звучат по-реалистично, но все още е необходимо време“, за да се постигне пробив. Русия продължава да настоява Украйна официално да се откаже от всякакво намерение за присъединяване към НАТО и официално да признае отцепилите се провинции Донецк, Луганск и Крим.

„Всички трябва да работят, включително нашите представители, нашата делегация, за преговори с Руската федерация. Трудно е, но важно, тъй като всяка война завършва със споразумение. Срещите продължават. Позициите по време на преговорите вече звучат по-реалистично. Все още обаче е необходимо време, за да бъдат решенията в интерес на Украйна.

Окупаторите извършиха явни нови военни престъпления. Те нанасят удари към мирни градове, цивилна инфраструктура. Броят на ракетите, използвани от Русия срещу Украйна, вече надхвърля 900. Има толкова много авиобомби, че е невъзможно да ги преброим”, заяви Зеленски./nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *