29-ият випуск на Американския университет в България се дипломира

КУЛТУРА и ТРАДИЦИИ ТОП НОВИНИ

Над 240 бакалаври и 30 магистри от Американския университет в България получиха дипломите си на официална церемония в Благоевград.

„За мен е чест и привилегия, че днес сме тук заедно. Вече повече от 30 години Американският университет определя и е част от пулса на Благоевград. Всички вие оставате тук своите спомени, част от най-добрите си години и съм сигурен, че ще продължите да бъдете не просто посланици на АУБ, не просто успешни хора, но и посланици на града и част от него, за което ви благодаря. Пожелавам ви много успехи и „На добър час!“, каза в приветственото си слово от трибуната кметът Илко Стоянов.

На дипломирането на 29-ия випуск на АУБ на площада пред Академичен център „Балкански“ присъстваха още Дейвид Еванс, президент на АУБ, Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, Майкъл Марвин, председател на Настоятелството на АУБ, княгиня Мария Луиза, която връчи своята специална награда, официални гости, преподаватели, общественици и родители.

Церемонията започна с тържествена процесия, под музикалния съпровод на Биг Бенд-Благоевград, последвана от изпълнения на химните на Р България и на САЩ и встъпително слово на президента на АУБ Дейвид Еванс.

По традиция на финала абсолвентите от Випуск 2023 хвърлиха шапките си високо във въздуха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *