Кирил Петков: Институциите в България са превзети

България ПОЛИТИКА

Премиерът Кирил Петков заяви на среща с бизнеса днес, че институциите в България са превзети и допълни:

„И това се случва главно заради прокуратурата, защото, ако там успеем да вдигнем похлупака, другите неща ще се подредят. Хората са страхливи, в момента имаме един модел, където главният прокурор пази всичко. На нас буквално са ни вързани ръцете. Примерът за „Булгаргаз“ е точно този. Денят преди МВР, може би, да влезе в арест, папката за „Булгаргаз“ беше иззета от прокуратурата и казаха дотук“.

Кирил Петков ще обсъжда утре корупцията в България с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши.

Премиерът е категоричен, че не би развалил коалицията заради БСП, за да поеме протегната ръка от ГЕРБ:

„Няма как след всичките тези години ние изведнъж да кажем „ами прощаваме ви, забравяме за всичките милиарди, които сте откраднали, много ни хареса да сме на власт 90 дни, затова дайте, помогнете ни, да, сега ще сменим коалицията едните с другите“. Е, няма как да се случи. Аз лично няма да съм този премиер, който ще подам ръка на някой, който е крал от България толкова години. ДПС, аз го казах от трибуната, с приятели като тях, врагове не ти трябват“.

Петков благодари на БСП за това, че разграничава любовта към Русия от режима на Путин.

Премиерът ще посети граничните пунктове, на които се приемат украински бежанци. Петков съобщи това в речта си по време на годишната среща на бизнеса с правителството. Петков определи войната „като братоубийствена“ и заяви, че близостта с руската култура няма нищо общо с това, че страната ни не приема режима в Москва.

Той за пореден път разкритикува подготовката на страната ни за подобна ситуация и допълни, че правителството е успяло да пренастрои системата:

„Какво прави правителството? Тази система никога не е приемала по 2000-3000 човека на ден и предишният модел беше – дайте да ги вкараме в едни лагери, да ги заключим и ще го мислим във времето и ще ги обработваме по 30 човека на ден. А тук имаме майки с деца, бягащи от война“./БНР, сн: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *