Координационен пункт в помощ на засегнати от войната в Украйна е ситуиран в помещението на Информационен културен център-Благоевград

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Координационен пункт към Община Благоевград в помощ на засегнати от военния конфликт в Украйна официално отвори врати в областния град. Той е ситуиран в помещението на Информационен културен център, който се намира на пл. „Георги Измирлиев“.

За целта са ангажирани служители на общинска администрация и доброволци, които да оказват съдействие на нуждаещи се хора, напуснали Украйна.В Координационния пункт се събират данни относно възможности за настаняване – хотели, частни жилища и др.

Освен това чрез него ще бъде оказвано и съдействие на бежанци за намиране на работа, за настаняване на деца в детски заведения, за оказване на медицинска помощ, в случай на нужда и др.

В Центъра могат да бъдат предавани и пакетирани хранителни продукти, които ще бъдат представяни на пристигналите в Благоевград бежанци. Могат да бъдат правени и дарения на спално бельо, дрехи, обувки, като задължително условие е те да бъдат нови. В пункта се събират и хигиенни материали, памперси и др.

Повече информация относно дейността на Координационния пункт и възможностите за съдействие може да бъде получена както на място, така и на тел.: 0877 011 425.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *