Удар на Гранична полиция Благоевград! Откриха модерна нарколаборатория в село Покровник, 44-годишен арестуван /Снимки/

ТОП НОВИНИ

Модерна нарколаборатория бе открита край село Покровник снощи. Лабораторията е намерена в благоевградското село Покровник при акция на Гранична полиция. Арестуван е 44-годишен криминално проявен мъж, а съучастникът му е избягал и се укрива. Обявен е за издирване. 

 Лабораторията е била в горски фонд. На място са открити три бидона със зелена и суха маса канабис, това съобщиха на брифинг днес пред Окръжна прокуратура комисар Светослав Костадинов, директор на РД ГП Кюстендил и началникът на ГПУ Благоевград Владимир Карадаков, началник на ГПУ-Благоевград. 

Говорителят на Окръжна прокуратура Ирина Аспарухова съобщи, че на арестувания е повдигнато обвинение за отглеждане на наркотични растения с цел разпространение. Ето подробностите от прокуратурата: 

Окръжна прокуратура – Благоевград ръководи действия по разследване за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1, пр. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 и по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, вр. ал. 1, предл. 4 от НК.

След получена оперативна информация при условията на неотложност е извършено претърсване и изземване в имот в землището с. Покровник, община Благоевград.

В хода на разследването в необитаема двуетажна постройка е открито изградено обособено помещение за отглеждане на наркотични растения. Било е специално оборудвано с уреди за отопление, с вентилация, изолация, генератор и снабдено с торове.

В оранжерията са намерени саксии със 160 корена канабис с общо тегло около 16,250 кг.

При последващо претърсване в друг имот, от помещение, обособено като мазе (зимник), са иззети 3 бидона с различна вместимост, съдържащи зелена суха листна маса. При извършен полеви наркотест тя реагира на коноп (марихуана).

С постановление на наблюдаващия прокурор в качеството на обвиняем е привлечен Н.Я. (на 44 години). Понастоящем той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето./struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *