Електронната платформа за прием в детските заведения с възможност за регистрация и на деца, които нямат българско гражданство

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Община Благоевград продължава да усъвършенства новосъздадената платформа за електронен прием в детските заведения. Родители на деца, които нямат българско гражданство също могат да подават заявления. За целта е създадено поле, в което се вписва личен номер на чужденеца (ЛНЧ), вместо единен граждански номер.

Новата възможност е въведена по идея на общинското ръководство, за да бъде гарантирана равнопоставеност на всички деца и родители, живеещи на територията на Благоевград.

Преди дни в платформата беше добавен и бутон за корекция в случай на неправилно подадени данни от страна на родителите.

С цел максимално улеснение на ползвателите на системата, цялата вписана информация при регистрация е достъпна за редакция, с изключение на посочени ЕГН и имейл.

Желателно е след направена регистрация на данните, заявителите да осъществят контролна проверка в личния си профил на платформата.

В случай че има задължителни данни, които не са вписани при първоначалната операция, платформата отразява пропуските с нотификация, а родителите имат възможност да добавят необходимата информация.

Община Благоевград напомня, че срокът за подаване на документи е 10 април 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *