3-ма вицепремиери и 11 министри на парламентарен контрол

България

3-ма вицепремиери и 11 министри ще бъдат изслушани на парламентарен контрол, съобщва БГНЕС.

В контрола ще участва вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той ще отговори на въпрос за драстично несъответствие във финансовите данни за износа на ценни кожи с косъм от регистъра UNCTAD към Комисията за търговия и развитие на ООН, както и за писмени споразумения между административнонаказващ орган от Закона за митниците.

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов също ще участва в контрола и ще отговаря за инвестиционно намерение на ферма за ларви „Насекомо“ АД за вътрешно преустройство и смяна на предназначението на производствено-административна сграда в пилотна ферма за насекоми в с. Лозен, Столична община.

Третият вицепремиер е министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Въпросите към него се отнасят за изграждане на естакада над свлачището в района на местност „Трифон Зарезан“, край гр. Варна, както и начина, по който Министерството на регионалното развитие и благоустройството смята да реши проблемите с качеството на питейната вода на територията на община Хасково.

На депутатски въпроси ще отговаря и новият министър на отбраната Драгомир Заков. Рекорден брой са въпросите пък към другия силов министър – Бойко Рашков. Към министъра на вътрешните работи са зададени 51 въпроса.

На питания ще отговаря и министърът на енергетиката Александър Николов. Сред въпросите към него има и такъв, свързан с гарантиране на енергийната сигурност на България.

В контрола ще участват още министърът на образованието Николай Денков, министърът на правосъдието Надежда Йорданова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на здравеопазването Асена Сербезова, министърът на транспорта Николай Събев и други./БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *