Стопани отново блокираха  движението на Е-79 при Кресна

КРЕСНА РЕГИОН

Те искат спешно изплащане на Украинската помощ на 100% и на de minimis 

За спешно изплащане на цялата помощ заради войната в Украйна и de minimis настояват животновъди от Благоевградския регион, които снощи  блокираха за кратко движението по международен път E-79. 

 Сборният пункт беше в Кресна  в  19:00 часа снощи. Точно преди седмица там се събраха над 50 човека и за две минути спряха около 300 коли. Тази вечер обещават да бъдат повече и да блокират движението за по-дълго. 

 
Идеята им е през два-три дни да се събират вечерно време, когато нямат работа с животните във фермата, и да правят такива задръствания. „Омръзна ни да чакаме някой само да ни губи времето и да не се прави нищо за оцеляването на сектора“, коментират организаторите. 

Представителите на фермерските организации, които взеха участие в Съвета по животновъдство на 6 март в Стара Загора, все още очакват насрочване на среща с президента, премиера и министрите по финанси и по земеделие.,пише агри бг 

Причина за тяхното недоволство са плановете на служебния кабинет за изплащане на украинската помощ на два пъти, при това без да има гаранции дали и кога ще бъде преведена втората половина от сумата предвид на нестабилната политическа ситуация в страната. 

Междувременно на 8 март Правителството одобри финансиране в размер на 213 млн. лв. за реализиране на политика в областта на земеделието за осигуряване на подкрепа на земеделските стопани по национални мерки за компенсации на повишените цени на енергоносители, фуражи, препарати за растителна защита, горива и торове. /struma.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *