Момиче се оплака, че е заразена с ХИВ след атака с игла в дискотека

ТОП НОВИНИ

Твърдения за шокиращи атаки с игли в столичен клуб гърмят в интернет пространството, пише „Телеграф“. 

В запис, качен в ТikTok, мъж твърди, че момиче е било убодено с игла по време на купон в същата дискотека.

„Чух се с една приятелка и някаква нейна позната миналата седмица е ходила на дискотека в *** с други приятелки от специалността. И едно от момичетата, докато си танцувала усетила, че нещо я боде по крака, но не обръща внимание, защото било гъчканица.

Вечерта се прибира от дискотеката, сваля си панталоните и гледа в задния джоб, че има бележка – „Честито! Ти вече си болна от ХИВ!“.

Момичето се панира и казва на техните. На следващия ден отиват на лекар и правят изследвания – и вярно е болна от ХИВ“, разказва той.

Подобно твърдение има и за друго момиче, което било в нощен клуб и непознат мъж се блъснал в нея. След това видяла бележка, на която пише „Заразих те с хепатит“. Погледнало ръката си и забелязало, че има следи от убождане.

От клуба, за който се твърди, че се е разиграла първата ситуация, излязоха с позиция в своята Facebook страница. Te определиха твърденията като несполучлив и зле скалъпен опит за черен пиар. „Призоваваме всеки, който не е поставил под съмнение прочетеното да провери инкубационните периоди на всяко едно от споменатите заболявания на официалния сайт на Световната здравна организация.”

Колкото до разпространителите на фалшива информация и клевети, това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ според Наказателния кодекс и ще потърсим отговорност от хората и групата, които са ги инициирали. Нашите гости знаят добре, че винаги се интересуваме и взимаме предвид обратната връзка от клиентите си и оплаквания за подобни убодени и нападнати клиенти не сме получавали никога!”, заявиха от дискотеката.

Миналото лято подобна истерия имаше в няколко европейски държави. На 25 юли от вътрешното министерство на страната обявиха, че са арестували няколко заподозрени заради убождания на хора с игли в нощни клубове или на концерти. Британското правителство също разследва поредица от „убождания с игли“ и полицията в Белгия и Нидерландия съобщи за отделни случаи.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *