Блъснатото дете на ски пистата в Банско е в стабилно състояние(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

7-годишното дете, което беше блъснато от сноубордист на ски писта в Банско, е в стабилно състояние и няма опасност за живота му. Това заявиха по време на брифинг от „Пирогов“. 

„Нощта е минала спокойно. Снощи разговарях с майка му. То е от румънски произход и е с фрактури на различни части от тялото. Не се налага оперативна интервенция за момента“, допълниха от лечебното заведение. 

Първоначално детето беше прието в разложката болница, а след това е транспортирано в „Пирогов“.

Инцидент със 7-годишно дете на ски пистата в Банско

Георги Ботев от Планинската спасителна служба е първият притекъл се на помощ. Той е върнал детето към живот, тъй като си е било глътнато езика. 

„Бях дежурен на билото на връх „Тодорка”. Получих съобщение по радиостанцията, че има инцидент с дете, което е в тежко състояние и не диша. Веднага тръгнах към мястото и заварих струпани хора около него. Обадих се да изпратят лекарски екип и започнах действия по възстановяване на жизнените му показатели. Освободих дихателните му пътища и то започна да диша. По най-бързия начин го транспортирахме към линейката”, разказа Ботев. По думите му карането на ски или сноуборд е екстремен спорт и често стават инциденти.

Момичето, блъснало детето на пистата, е в шок./нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *