Донев: Ще разгледаме законопроекти, които 48-ото НС нямаше воля да приеме

България ПОЛИТИКА

През следващите седмици в дневния ред на служебното правителство неизменно ще присъстват законопроектите, които 48-ото НС не намери време и политическа воля да приеме. Това заяви премиерът Гълъб Донев преди началото на заседанието на Министерския съвет в сряда.

По думите му министрите от служебния кабинет отново трябва да разгледат и приемат проектите за закони, които ще бъдат внесени в 49-ото НС. „За протокола, а и за поддържане на обществената памет, припомням, че тези законопроекти бяха депозирани от служебното правителство в 48-ото НС, а политическите сили, представени в него, ги обявиха за свой приоритет. Тези законопроекти бяха необходимите условия за присъединяването на страната ни към Шенген и за реализацията на Плана за възстановяване и устойчивост”, припомни министър-председателят.

„Тези закони трябваше да придвижат напред промени, от които се нуждае преди всичко българското общество. Най-ясно това личи от проектите, свързани със съдебната реформа и борбата с корупцията. Те трябва да бъдат осъществени, не защото някой ги изисква от нас, а защото обществото настоява за справедливост. А тя е постижима само с прилагането на принципа за върховенство на правото”, каза още Донев.

/нова тв, сн: архив бгнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *