Официално: Големите промени са факт! Гриша Ганчев взе цялата власт на “Армията”

СПОРТ

От 6 февруари 2023 година ЦСКА – София има мажоритарен собственик и това е Гриша Ганчев, видя Sportal.bg. До тази дата бизнесменът бе притежател на 38 100 акции (38,1%). С толкова разполагаше и Юлиян Инджов.

Третият най-голям акционер – Христо Стоичков, държи 20 000 акции (20%). Това разпределение на дяловете не позволяваше да се взимат еднолични решения по важни за клуба въпроси, тъй като всяко едно предложение трябваше да получи подкрепата на поне двама от тримата най-големи акционери.

На 6 февруари обаче ситуацията коренно се изменя. Тогава Инджов официално прехвърля своя дял на Ганчев, което автоматично превръща втория в мажоритарен собственик на клуба със 76 200 (76,2%) броя поименни акции с право на глас, което му позволява да взима еднолични решения по ключови за дружеството въпроси.

Припомняме, че на 11 февруари 2023 година “червените” ще проведат Общо събрание, на което ще се гласуват промени в Съвета на директорите. Очакванията са на мястото на Юлиян Инджов да влезе Данаил Ганчев.

/sportal.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *